Gombás rakott burgonya hozzávalók:

4 dkg szárított vargánya

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál vaj

75 dkg sampinyon gomba

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál bors

1/4 liter tejszín

1 kg burgonya

2 tojás

4 evőkanál aprított petrezselyem

5 dkg gouda sajt

Gombás rakott burgonya elkészítése:

A vargányát negyed liter meleg vízben megpuhítjuk.

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és vajban megpároljuk.

Hozzáadjuk a vargányát, és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről.

A sampinyont hidegen megmossuk, összevágjuk, és a vargányához adjuk. Sózzuk , borsozzuk és felforraljuk. Szitában leszűrjük.

A lét 1/8 liternyire elfőzzük. Tejszínt adunk a léhez és felforraljuk.

Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és 5 percig főzzük.

A burgonya felét szitával kivesszük, és tűzálló tálba rakjuk. Ráteszünk egy sor gombát és a burgonya másik felét.

Felverjük a tojást. A levet apránként hozzákeverjük, és petrezselyemet adunk hozzá. Megfűszerezzük és a burgonyára öntjük, majd megszorjuk reszelt sajttal, aranybarnára sütjük.

Fontos, hogy ne rakjuk tele a tálat, mert kifuthat. Használjuk inkább két edényt. Frissen a legfinomabb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc