Gombás rakott burgonya hozzávalók:
4 dkg szárított vargánya
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
75 dkg sampinyon gomba
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/4 liter tejszín
1 kg burgonya
2 tojás
4 evőkanál aprított petrezselyem
5 dkg gouda sajt
Gombás rakott burgonya elkészítése:
A vargányát negyed liter meleg vízben megpuhítjuk.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és vajban megpároljuk.
Hozzáadjuk a vargányát, és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről.
A sampinyont hidegen megmossuk, összevágjuk, és a vargányához adjuk. Sózzuk , borsozzuk és felforraljuk. Szitában leszűrjük.
A lét 1/8 liternyire elfőzzük. Tejszínt adunk a léhez és felforraljuk.
Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és 5 percig főzzük.
A burgonya felét szitával kivesszük, és tűzálló tálba rakjuk. Ráteszünk egy sor gombát és a burgonya másik felét.
Felverjük a tojást. A levet apránként hozzákeverjük, és petrezselyemet adunk hozzá. Megfűszerezzük és a burgonyára öntjük, majd megszorjuk reszelt sajttal, aranybarnára sütjük.
Fontos, hogy ne rakjuk tele a tálat, mert kifuthat. Használjuk inkább két edényt. Frissen a legfinomabb.
0 hozzászólás