Gombás rakott máj hozzávalók:

50 dkg sertésmáj

4 evőkanál olaj

20 dkg póréhagyma

30 dkg gomba

2 evőkanál liszt

4 dl tej

2 dkg vaj

5 dkg reszelt sajt

majoranna, só, bors, szerecsendió

Gombás rakott máj elkészítése:

A sertésmájat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és 3 evőkanál olajon, kevés majorannával ízesítve, állandó kevergetés mellett átsütjük. Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát.

Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját elvét el nem főtte. Egy kivajazott tűzálló tálba először egy réteg májat teszünk, majd a hagymás gomba következik, és így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Fontos, hogy a tetejére máj kerüljön.

Ezt forró sütőben átsütjük, és amikor már majdnem kész, a tetejére öntjük az alábbiakban leírt mártást. Ezután még visszatoljuk a sütőbe, és a mártást megpirítjuk. Aki szereti, szórhat a tetejére reszelt sajtot is.

A mártáshoz a lisztet simára keverjük a hideg tejjel. Kevés sóval és egy csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, majd beledobjuk a vajat is. A tűzön kevergetve addig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc