Gombás-tojásos szuflé hozzávalók:
500 g gomba
4 tojás
egy csésze tejföl
4 szelet kenyér
egy csésze tej
100 g vaj
zöld kapor és só
Gombás-tojásos szuflé elkészítése:
A szép friss gombákat bő vízzel lemossuk.
Egy teflon edényben lassú tűzön felolvasztjuk a vajat. Mikor forró, beletesszük a gombát, hogy egy kissé megpiruljon és a víz, amit enged, szinte teljesen lefőjön.
Mikor a gomba kihűlt, hozzáadjuk a tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret és az egészet ledaráljuk.
Keverjük össze a tejfölt, a tojások sárgáját, sót, az apróra vágott zöldeket és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Tegyük bele a keveréket egy kivajazott edénybe, és gőzfürdőben be 30 percre tegyük a sütőbe. Mikor a szuflé kész, fordítsuk rá egy lapos tányérra és tálaljuk.
0 hozzászólás