Gombás-tojásos szuflé hozzávalók:

500 g gomba

4 tojás

egy csésze tejföl

4 szelet kenyér

egy csésze tej

100 g vaj

zöld kapor és só

Gombás-tojásos szuflé elkészítése:

A szép friss gombákat bő vízzel lemossuk.

Egy teflon edényben lassú tűzön felolvasztjuk a vajat. Mikor forró, beletesszük a gombát, hogy egy kissé megpiruljon és a víz, amit enged, szinte teljesen lefőjön.

Mikor a gomba kihűlt, hozzáadjuk a tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret és az egészet ledaráljuk.

Keverjük össze a tejfölt, a tojások sárgáját, sót, az apróra vágott zöldeket és a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Tegyük bele a keveréket egy kivajazott edénybe, és gőzfürdőben be 30 percre tegyük a sütőbe. Mikor a szuflé kész, fordítsuk rá egy lapos tányérra és tálaljuk.

Gombás-tojásos szuflé egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc