Gombás tokány hozzávalók:

500 g friss gyűrűs tuskógomba
2 szár zöldhagyma
1 sárgarépa
2-3 cikk fokhagyma
1 csokor kapor
paradicsomlé

bors

Gombás tokány elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és leforrázuk. A hagymát a reszelt répával addig pároljuk míg megpuhul. Hozzáadjuk a gombát és leöntjük egy csésze vízzel, majd kicsi tüzön 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott fokhagymát és kaprot, valamint ízlés szerint megfűszerezzük. Hagyjuk még kicsit főni.

Meleg puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.
A gombás tokány receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc