Gombás töltött káposzta tepsiben hozzávalók:

12 káposztalevél

15 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

1 dl rizs

1 tojás

2 dl tejföl

1 marhahúsleveskocka

1 késhegynyi törött fekete bors

1 mokkáskanálnyi csombor

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olaj

Gombás töltött káposzta tepsiben elkészítése:

A káposztalevelek kemény ereit úgy vágjuk le, hogy ne lyukadjanak ki. Forrásban lévő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. Hagyjuk, hogy kihuljön. Közben a gombát megtisztítjuk és apróra összevágjuk.

A vöröshagymát hámozás után finomra metéljük. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Néhány percnyi pirítás után a gombát is hozzáadjuk, majd befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tűzről lehúzzuk, és a nyers, megmosott, lecsurgatott rizst belekeverjük. Hozzáadjuk még a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csombort. Jól összekeverjük.

Egy-egy kiterített káposztalevélre egy rizses gomba halmot teszünk, és úgy csavarjuk fel, mintha palacsintát készítenénk. Kisebb tepsibe rakjuk a göngyölegeket, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi bőven ellepi. Beletesszük a húsleveskockát, és alufóliával befedve az előmelegített forró sütőbe toljuk. 35-40 percig pároljuk. A rizs a folyadék nagy részét beszívja.

Ezután a töltött káposztákat leöntjük a tojással összekevert tejföllel (amelybe kevés sót is tettünk), és fedetlenül megpirítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc