Gombás vagdalt hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 zsemle
20 dkg gomba
2 tojás
szódavíz
1 sárgarépa
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors
1 kiskanál mustár
1 kiskanál pirosarany
Gombás vagdalt elkészítése:
A gombás vagdalthoz a zsemléket szódavízben megáztatjuk, a húshoz hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, majd a tojásokat, a reszelt hagymát, meg az ízesítőket.
A zsemléket a szódavízből kiemeljük, de nem nyomkodjuk, összegyúrjuk.
Az egyik kanál olajjal kikenünk egy püspökkenyér formát, a húst belerakjuk, belenyomkodjuk a gombákat, a tetejét a másik kanál olajjal megkenjük és forró sütőben 40 percig sütjük.
0 hozzászólás