Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika hozzávalók:

8 darab paprika
1 gombakonzerv
4-5 darab paradicsom
50 dkg rizs
2 fej hagyma
4 kanál olaj
1 köteg petrezselyemzöld
1 köteg kapor
só, bors

Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és forró olajban megpároljuk.

Hozzátesszük a rizst az apróra vágott gombával együtt, felöntjük vízzel és főni hagyjuk.

A végén hozzáadjuk az apróra szeletelt paradicsomokat.

Megvárjuk míg kihűl, majd hozzátesszük a szintén apróra vágott zöld fűszereket, illetve tetszés szerint sót és borsot.

A paprikákat megmossuk, a szára felőli részen kivágjuk őket, megtisztítjuk a magvaktól, jól megmossuk és lecsorgatjuk.

Megtöltjük rizzsel és gombával, beolajozzuk és tepsire helyezzük őket.

A paprikák közé paradicsom szeleteket helyezünk és kis lángon 45 percig, sütőbe sütjük.

Tíz perccel azelőtt, hogy kivennénk, paradicsomszósszal meglocsoljuk.

Ezt az ételt akár gomba nélkül is elkészíthetjük.

Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc