Gömböc krumpli hozzávalók:
1 db sertésgyomor, azaz gömböc
2 kg krumpli
30 dkg apró tepertő
1 kávéskanál őrölt bors
2 fej hagyma
1 kiskanál pirospaprika
1 nagy evőkanál zsír vagy 1 dl olaj
kevés majoranna
Gömböc krumpli elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymát a zsíradékban üvegesre pirítjuk, meghintjük paprikával. A sült hagymát, a felaprított krumplit, a tepertőt, a borsot, a majorannát, a sót összekeverjük.
Ezt a keveréket a gömböcbe töltjük és bevarrjuk. Egy nagyobb edényben 2 órán át főzzük, majd egy tepsibe rakjuk, zsírral megkenjük, ropogósra sütjük.
Felszeletelve aludttejjel, salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
0 hozzászólás