Görög húsgombóc csorba hozzávalók:
Görög húsgombóc csorba elkészítése:
A görög húsgombóc csorba elkészítését azzal kezdjük, hogy a
A sárgarépát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a paszternákot megpucoljuk és felaprítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk, és 50 grammnyit leforrázunk. A kaprot és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk, hideg vízzel leöblítjük, és 3 db tojásnak különválasztjuk a fehérjét a sárgájától.
A citromot megmossuk és kicsavarjuk a levét. A lisztet megszitáljuk. Recept szerint megfőzzük a csontlevest, majd ebbe a levesbe megfőzzük a hagymát, a sárgarépát, a zellergyökért, a petrezselyemgyökért és a paszternákot.
A darált húsba belekeverünk 1 db tojást (
A lisztet a tejföllel (vagy a joghurttal) és 3 tojássárgájával elkeverjük, és a leveshez adjuk. Ezután 10 percig még főzzük a csorbát, majd hozzáadjuk a citromlét és a zöld kaprot.
Levesestálban vagy leveses csészében, melegen tálaljuk.
0 hozzászólás