Görög húsgombóc csorba hozzávalók:

550 g marhahús

150 g rizs

200 g hagyma

125 g tojás

200 g sárgarépa

150 g petrezselyemgyökér és paszternák

150 g zellergyökér

200 g tejföl vagy 400 g joghurt

50 g liszt

50 g petrezselyemzöld

50 g zöld kapor

100 g citrom vagy 3 g citromsó

3 liter csontleves

40 g

Görög húsgombóc csorba elkészítése:

A görög húsgombóc csorba elkészítését azzal kezdjük, hogy a 200 g hagymát meghámozzuk és megmossuk, felét apróra, felét negyedekbe vágjuk. A húst megmossuk, darabokra vágjuk, és a negyedekbe vágott hagymával együtt húsdarálón ledaráljuk.

A sárgarépát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a paszternákot megpucoljuk és felaprítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk, és 50 grammnyit leforrázunk. A kaprot és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A tojásokat megmossuk, hideg vízzel leöblítjük, és 3 db tojásnak különválasztjuk a fehérjét a sárgájától.

A citromot megmossuk és kicsavarjuk a levét. A lisztet megszitáljuk. Recept szerint megfőzzük a csontlevest, majd ebbe a levesbe megfőzzük a hagymát, a sárgarépát, a zellergyökért, a petrezselyemgyökért és a paszternákot.

A darált húsba belekeverünk 1 db tojást (50 g), a sót, a petrezselyemzöldet és a forrázott rizst, majd húsgombócokat formálunk belőle, amelyeket egy nedves tálcára teszünk. Amikor a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a maradék rizst és a húsgombócokat, és 20 percig még főzzük.

A lisztet a tejföllel (vagy a joghurttal) és 3 tojássárgájával elkeverjük, és a leveshez adjuk. Ezután 10 percig még főzzük a csorbát, majd hozzáadjuk a citromlét és a zöld kaprot.

Levesestálban vagy leveses csészében, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc