Gőzben főtt dagadó hozzávalók:
1 kg bőrös dagadó
2 evőkanál fehér bor
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál cukor
0,5 teáskanál
5-fűszer keverék
7,5 dkg rizsliszt (vagy darált rizs)
1-2 fej saláta, leveleire szedve
Gőzben főtt dagadó elkészítése:
Daraboljuk fel a sertésdagadót bőröstöl 4 cm-es kockákra. Pácoljuk fél órát a fehér bor, a szójaszósz, a cukor és az 5-fűszer keverékében. Ezalatt pirítsuk meg kissé a darált rizst egy serpenyőben, majd forgassuk bele a sertéshús-kockákat.
Béleljünk ki egy gőzölő kosarat a salátalevelekkel, rakosgassuk a dagadó kockákat a tetejükre. Erősen gőzöljük legalább 2 órát. Forrón tálaljuk a salátalevelekkel együtt.
0 hozzászólás