Gőzben főtt dagadó hozzávalók:

1 kg bőrös dagadó

2 evőkanál fehér bor

3 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál cukor

0,5 teáskanál

5-fűszer keverék

7,5 dkg rizsliszt (vagy darált rizs)

1-2 fej saláta, leveleire szedve

Gőzben főtt dagadó elkészítése:

Daraboljuk fel a sertésdagadót bőröstöl 4 cm-es kockákra. Pácoljuk fél órát a fehér bor, a szójaszósz, a cukor és az 5-fűszer keverékében. Ezalatt pirítsuk meg kissé a darált rizst egy serpenyőben, majd forgassuk bele a sertéshús-kockákat.

Béleljünk ki egy gőzölő kosarat a salátalevelekkel, rakosgassuk a dagadó kockákat a tetejükre. Erősen gőzöljük legalább 2 órát. Forrón tálaljuk a salátalevelekkel együtt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc