Grillezett csiperkegomba hozzávalók:

csiperke gomba

olívaolaj

Fokhagyma szósz

3 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

citromlé

őrölt fűszerpaprika

1 kávéskanál cukor

kevéske ásványvíz

Grillezett csiperkegomba elkészítése:

A gombafejeket vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre, öntsünk a szeletekre egy kis olajat majd hagyjuk pár percig, hogy a gombaszeletek felszívják. Közben gyújtsuk be a grillsütőt.

Amikor a szeletek félig átsültek, szórjunk rájuk egy kis sót.

Ha teljesen átsültek, szedjük le őket a rácsról, lehetőleg úgy, hogy a leve ne folyjon ki, és tegyük egy fedett üvegedénybe.

Készíthetünk mellé egy ízletes fokhagymaszószt is úgy, hogy a fenti hozzávalókat (fokhagyma, olaj, só, fűszerpaprika, citromlé, petrezselyemzöld és cukor) alaposan összeturmixoljuk.

Tegyünk a gombaszeletekre egy nagy kanállal ebből a szószból.

A lényeg az, hogy az a kevéske cukor, a sült gombák aromás levével keveredve karamell ízt kölcsönöz, míg a fokhagyma jellegzetes, erős íze külön érződik, nem „issza be” magát a gombába.

Grillezett csiperkegomba egyéb:

A nagyböjt ideje alatt rizses köret mellé kiváló csemege.

A grillezett csiperke receptet nenea Radu ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc