Grillezett csiperkegomba hozzávalók:
csiperke gomba
olívaolaj
Fokhagyma szósz
3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
citromlé
só
őrölt fűszerpaprika
1 kávéskanál cukor
kevéske ásványvíz
Grillezett csiperkegomba elkészítése:
A gombafejeket vágjuk fel kb. 1 cm vastag szeletekre, öntsünk a szeletekre egy kis olajat majd hagyjuk pár percig, hogy a gombaszeletek felszívják. Közben gyújtsuk be a grillsütőt.
Amikor a szeletek félig átsültek, szórjunk rájuk egy kis sót.
Ha teljesen átsültek, szedjük le őket a rácsról, lehetőleg úgy, hogy a leve ne folyjon ki, és tegyük egy fedett üvegedénybe.
Készíthetünk mellé egy ízletes fokhagymaszószt is úgy, hogy a fenti hozzávalókat (fokhagyma, olaj, só, fűszerpaprika, citromlé, petrezselyemzöld és cukor) alaposan összeturmixoljuk.
Tegyünk a gombaszeletekre egy nagy kanállal ebből a szószból.
A lényeg az, hogy az a kevéske cukor, a sült gombák aromás levével keveredve karamell ízt kölcsönöz, míg a fokhagyma jellegzetes, erős íze külön érződik, nem „issza be” magát a gombába.
Grillezett csiperkegomba egyéb:
A nagyböjt ideje alatt rizses köret mellé kiváló csemege.
A grillezett csiperke receptet nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás