Gundel tokány hozzávalók:
4 személyre
50 dkg bélszín
1 fej hagyma
15 dkg spárgafej
15 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
10 dkg gomba
1 dl olaj
só, bors
6 tojás
metélőhagyma
sült burgonya
Gundel tokány elkészítése:
A húst ujjnyi széles csíkokra szeleteljük, majd az olajon megpárolt (finomra vágott) hagymára tesszük, egy kicsit együtt pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.
A zöldféléket külön-külön megpároljuk sós vízben, majd leszűrjük, és a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük és a ragura öntve – nem túl szárazra – megsütjük.
Ha elkészült, megszórjuk metélőhagymával és kockára vágott sült burgonyával tálaljuk.
0 hozzászólás