Gyömbéres csirke wokban hozzávalók:

2 kanál csíkokra vágott gyömbér

1 apró darabokra vágott vöröshagyma

1 gerezd tört fokhagyma

2 evőkanál cukor

1 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál halszósz

1 kiskanál csípős paprika

1 kiskanál őrölt feketebors

60 dkg csíkocskákra vágott csirkemell

olaj

Gyömbéres csirke wokban elkészítése:

Melegítsük fel az olajat a wokban, pirítsuk meg a fokhagymát, a vöröshagymát és a gyömbért, míg kis színt nem kapnak.

Adjuk hozzá a csíkocskákra vágott csirkemellet, élénk tűzön süssük pár percig, kevergetés közben.

Adjuk hozzá az összes többi összetevőt, sózzuk, majd tovább kevergetve még 8-10 percig pároljuk, míg a szaft csaknem elpárolgott

Melegen tálaljuk főtt rizzsel. Az íze nagyon finom, enyhén csípős-édes-sós.

Talán kiderült, hogy keleti receptről van szó. A wok nagy felülete biztosítja (és hogy vékony) a gyors sütést. Nálunk különben maga a wok igen hamar felmelegszik, és igen hamar hűl ki.

Mivel nálunk nem a legkönnyebb gyömbért találni úgy egy darabban, porrá őröltet is lehet használni.

A halszósz szintén nem a leggyakoribb, helyettesítettük: vettünk egy kis konzerv halat, a levéhez hozzáadtunk halhoz való fűszerkeveréket, és beletörtünk egy-két pici halat is, adtunk hozzá kicsi vizet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc