Gyömbéres csirke wokban hozzávalók:
2 kanál csíkokra vágott gyömbér
1 apró darabokra vágott vöröshagyma
1 gerezd tört fokhagyma
2 evőkanál cukor
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál halszósz
1 kiskanál csípős paprika
1 kiskanál őrölt feketebors
60 dkg csíkocskákra vágott csirkemell
olaj
só
Gyömbéres csirke wokban elkészítése:
Melegítsük fel az olajat a wokban, pirítsuk meg a fokhagymát, a vöröshagymát és a gyömbért, míg kis színt nem kapnak.
Adjuk hozzá a csíkocskákra vágott csirkemellet, élénk tűzön süssük pár percig, kevergetés közben.
Adjuk hozzá az összes többi összetevőt, sózzuk, majd tovább kevergetve még 8-10 percig pároljuk, míg a szaft csaknem elpárolgott
Melegen tálaljuk főtt rizzsel. Az íze nagyon finom, enyhén csípős-édes-sós.
Talán kiderült, hogy keleti receptről van szó. A wok nagy felülete biztosítja (és hogy vékony) a gyors sütést. Nálunk különben maga a wok igen hamar felmelegszik, és igen hamar hűl ki.
Mivel nálunk nem a legkönnyebb gyömbért találni úgy egy darabban, porrá őröltet is lehet használni.
A halszósz szintén nem a leggyakoribb, helyettesítettük: vettünk egy kis konzerv halat, a levéhez hozzáadtunk halhoz való fűszerkeveréket, és beletörtünk egy-két pici halat is, adtunk hozzá kicsi vizet.
0 hozzászólás