Gyömbéres-mézes kacsamell wokban sütve hozzávalók:
2 személyre
1 db kacsamell (vagy kacsacomb)
fél fej vöröshagyma
1 db kápia paprika
1 db kalifornia paprika (sárga)
6 szelet cukkini és padlizsán
10 dkg csiperke gomba
kevés fafülgomba
fél reszelt répa
kevés reszelt káposzta
2 gerezd fokhagyma
reszelt gyömbér
koriander
pici chili
kurkuma
2 evk. szójaszósz
2 evk. méz
2 marék wok tészta
szezámolaj
Gyömbéres-mézes kacsamell wokban sütve elkészítése:
A cukkinit és a padlizsán felcsíkozzuk és sóban állva félre tesszük. Addig a többi zöldséget megtisztítjuk, felcsíkozzuk. A kacsahúst szintén felcsíkozzuk.
A wok-ot felforrósítjuk, hozzáadjuk a szezámolajat és az összes zöldséget. Lepirítjuk őket. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízhez adjuk, 2 percig főzzük (vagy ahogyan a leírás mutatja).
A wokban lévő zöldségekhez hozzáadjuk a húst és a fűszereket. Tovább pirítjuk. Majd hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet. Összekaramellizáljuk majd a kész tésztát hozzáöntjük és tovább fűszerezzük, ha szükséges.
Párszor átfordítjuk és tálalhatjuk.
A Gyömbéres-mézes kacsamell receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője alánlotta
0 hozzászólás