Gyümölcsös búzadara sütemény hozzávalók:

meggy, cseresznye, alma, ananász, barack befőtt ízlés szerint

500 ml tej

100 g cukor

2 tasak vaníliás cukor

150 g bózadara

60 g vaj

100 g darált csonthéjas

citrom reszelt héja

3 tojás

Gyümölcsös búzadara sütemény elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Tűzre tesszünk 500 ml tejet, 100 g cukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Lehúzzuk, hozzáadunk 150 g búzadarát, hagyjuk 5 percig majd hozzáadunk 60 g vajat. Belekeverünk még 100 g dió, mogyoró vagy mandulát, ami akad othon, egy citrom reszelt héját. 3 tojássárgát is hozzáadunk, a fehérjéket pedig elősször felverjük és csak utána adjuk hozzá. Töltsük egy edénybe az egészet és szórjuk bele a gyümölcsöket. 175 fokon sütjük 30-45 percig, de kell figyelni hogy ne égjen meg.

Egyszerű, finom desszert, szeleteljűk akár egy pitét.

A gyümölcsös búzadara sütemény receptet Bianca-21 ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc