Gyümölcsös búzadara sütemény hozzávalók:
meggy, cseresznye, alma, ananász, barack befőtt ízlés szerint
500 ml tej
100 g cukor
2 tasak vaníliás cukor
150 g bózadara
60 g vaj
100 g darált csonthéjas
citrom reszelt héja
3 tojás
Gyümölcsös búzadara sütemény elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Tűzre tesszünk 500 ml tejet, 100 g cukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Lehúzzuk, hozzáadunk 150 g búzadarát, hagyjuk 5 percig majd hozzáadunk 60 g vajat. Belekeverünk még 100 g dió, mogyoró vagy mandulát, ami akad othon, egy citrom reszelt héját. 3 tojássárgát is hozzáadunk, a fehérjéket pedig elősször felverjük és csak utána adjuk hozzá. Töltsük egy edénybe az egészet és szórjuk bele a gyümölcsöket. 175 fokon sütjük 30-45 percig, de kell figyelni hogy ne égjen meg.
Egyszerű, finom desszert, szeleteljűk akár egy pitét.
A gyümölcsös búzadara sütemény receptet Bianca-21 ajánlotta.
0 hozzászólás