Gyümölcsös-csokis kosárkák hozzávalók:
200 g keksz (pl. Petit Beurre)
200 g csokoládés krém
150 g margarin
egy doboz friss tehéntúró
2-3 evőkanál tejszín
100 g vaníliás porcukor
egy csomag zselatin
egy szelet sárgadinnye
5-6 nagy eper
2-3 kivi
néhány enyhén pirított, fél dió
Gyümölcsös-csokis kosárkák elkészítése:
Törd össze a kekszeket robotgéppel.
Olvaszd meg a csokit és keverd össze a margarinnal, majd önts az összetört kekszre és homogenizáld.
Helyezd ezt a keveréket kifóliázott tálkákba, elkészítve a kosárkák széleit egy kanál segítségével.
Helyezd a diókat a falak, a leendő kosarak, tetejére.
Tedd néhány percre (20-25) fagyasztóba, hogy megkemégyedjenek.
Közben készítsd el a tölteléket, összekeverve a tejszínt a túróval és a vaníliás cukorral, majd add hozzá lassan az elkészített zselatint. Tisztíts meg néhány gyümölcsöt, vágd kockákra és add a túrós krémhez.
Vedd ki a kosárkákat a tálkákból, húzd le óvatosan a fóliákat, majd töltsd meg őket a gyümölcsös túróval, díszítsd eper-, kivi-, sárgadinnyeszeletekkel és tedd hűtőbe 1 órára, hogy dermedjen jól meg.
Gyümölcsös-csokis kosárkák egyéb:
Tálald hidegen, tejszínhabbal díszítve. Jó étvágyat!
A sütemény receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás