Habcsókos diókrémes szelet hozzávalók:

Tésztához:

7 darab tojássárgája

10 dkg cukor

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

5 kanál víz

Krémhez:

20 dkg vaj

10 dkg cukor

1 evőkanál zsemlemorzsa

0,5 dl rum

10 dkg dió

1 evőkanal kakaó

2 dl tej

2 evőkanal gríz

Habhoz:

7 darab tojásfehérje

40 dkg cukor

Habcsókos diókrémes szelet elkészítése:

Tészta:

A hozzávalokat kikavarjuk es piskótaszerű tésztat sütünk belőle.

Krém:

A vajat a cukorral, zsemlemorzsával, rummal, darált dióval, kakaóval kikavarjuk. A tejet a grízzel megfőzzük es kihűlésig kavarjuk, majd a krémmel összekeverjük. A piskóta tetejére kenjük.

Hab:

A tojásfehérjéket, a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a sütemény tetejére kenjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc