Habcsókos meggyes tészta hozzávalók:

5 dkg vaj

8 dkg kristálycukor

12 dkg darált dió

3 tojás

1,5 evőkanál hideg víz

50 dkg kimagozott lecsurgatott meggy

Habcsókos meggyes tészta elkészítése:

A vajat, a kristálycukrot, a diót, a tojások sárgáját simára keverjük.

Utána belekeverjük a tojások keményre vert habját, melyet 1,5 evőkanál hideg vízzel vertünk fel (szerintem ajánlott csak egy kanál víz, de ez függ az anyagok kimért mennyiségétől).

Vajazott, lisztezett tepsibe egyenletes elosztással beleöntjük, és a meggyel gazdagon megszórjuk.

A meggyes süteményt közepes lángon kell sütni.

Habcsókos meggyes tészta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc