Habcsókos-rebarbarás pite hozzávalók:

Tészta

125 g vaj

3 tojássárga

100 g porcukor

250 g liszt

2 evőkanál tej

Töltelék

300 g rebarbara

150 g cukor

½ csésze víz

1 kiskanál zselatin

vanília aroma

Habcsók

3 tojásfehérje

6 evőkanál cukor

vanília aroma

Habcsókos-rebarbarás pite elkészítése:

Felverjük a tojássárgákat cukorral és vajjal, utánna hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Fóliába tekerjük és 30 percre hidegre tesszük.

Ez idő alatt a rebarbarával fogunk bajlódni. Megtakarítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A cukrot, vízzel forrni tesszük 5 percre. Belerakjuk a rebarbarát és a vanília aromát és még 2-3 percet hagyjuk. Szokásos módon elkészítjük a zselatint, hozzáadjuk a rebarbara keverékhez és hagyjuk hűlni az egészet.

A habcsókhoz csak fel kell verni a tojásfehérjét a cukorral és az aromával.

Kikent, klisztezett tepsibe kinyújtjuk a tésztát, megszúrkáljuk és ráterítjük a rebarbara tölteléket. 20 percre sütőbe tesszük. Rátesszük a habot és 5-10 percet mág sütjük. Hagyjuk hűlni és kész is a finom sütemény.

Hidegen tálaljuk, hideg vizes késsel szeletelve.

A habcsókos-rebarbarás pite receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc