Habcsókos-rebarbarás pite hozzávalók:
Tészta
125 g vaj
3 tojássárga
100 g porcukor
250 g liszt
2 evőkanál tej
Töltelék
300 g rebarbara
150 g cukor
½ csésze víz
1 kiskanál zselatin
vanília aroma
Habcsók
3 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
vanília aroma
Habcsókos-rebarbarás pite elkészítése:
Felverjük a tojássárgákat cukorral és vajjal, utánna hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Fóliába tekerjük és 30 percre hidegre tesszük.
Ez idő alatt a rebarbarával fogunk bajlódni. Megtakarítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A cukrot, vízzel forrni tesszük 5 percre. Belerakjuk a rebarbarát és a vanília aromát és még 2-3 percet hagyjuk. Szokásos módon elkészítjük a zselatint, hozzáadjuk a rebarbara keverékhez és hagyjuk hűlni az egészet.
A habcsókhoz csak fel kell verni a tojásfehérjét a cukorral és az aromával.
Kikent, klisztezett tepsibe kinyújtjuk a tésztát, megszúrkáljuk és ráterítjük a rebarbara tölteléket. 20 percre sütőbe tesszük. Rátesszük a habot és 5-10 percet mág sütjük. Hagyjuk hűlni és kész is a finom sütemény.
Hidegen tálaljuk, hideg vizes késsel szeletelve.
A habcsókos-rebarbarás pite receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás