Habos csiga hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

2 kanál porcukor

2 dkg élesztő

4 tojás

50 dkg porcukor

15 dkg dió

Habos csiga elkészítése:

Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgával együtt tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük.

A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyújtjuk egész vékonyra, a habot rákenjük. Darált dióval megszórjuk, összesodorjuk, majd ujjnyi darabokra vágjuk. Zsiradékkal megkent tepsibe, egymástól távolabb rakjuk, megsütjük.

Habos csiga egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc