Habos lepény hozzávalók:

4 db tojás

24 dkg cukor

10 dkg liszt

4 db tojás fehérje

Habos lepény elkészítése:

A tésztáhozelkeverünk 4 tojássárgáját 10 dkg cukorral, 4 tojásfehérjét 2 dkg cukorral kemény habbá verünk, 10 dkg liszttel összevegyítjük. Egy lapban kisütjük.

A töltelékhez 12 dkg cukorból 1 dl vízzel szirupot főzünk, 4 vagy 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Mikor a szirup már gyöngyözik, lassan és folytonos keveréssel öntsük rá a kemény habra, forró gőz fölött még 4-5 percig verjük, míg vágható kemény lesz a hab. Kenjük rá egyenletesen a kihűlt tésztára.

Csokoládéval vonjuk be, vagy folyékony gyümölcsízzel csepegtetjük meg. Kockára vágva tálaljuk.

Készítési variációk:

1. Két lapot sütünk vajastésztából. Az egyikre rákenjük a habot, a másikat felszeleteljük, és egyenként helyezzük a hab tetejére. Így szépen fel tudjuk szeletelni, anélkül, hogy kinyomnánk belőle a habot.

2. Vajastésztából 8-10 centi átmérőjű köröket sütünk, és azokra halmozzuk a habot, kis hegycsúcsokat csinálunk, csokoládéval bevonjuk.

3. Édes ostyalapokra halmozzuk a habot és bevonjuk csokoládéval.

4. Nemes egyszerűséggel, kistányérokra halmozzuk a habot, leöntjök olvasztott csokoládéval, ahogy sikerül, nem baj ha helyenként kilátszik a fehér hab.

Az sem baj, ha nincs otthon csoki, anélkül is finom. A habot lehet ízesíteni citromlével, vaníliával, szörppel, kakaóval, stb. Én a citromosat szeretem.

Habos lepény egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc