Hagymaleves hozzávalók:

3 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 dkg vaj

1 púpozott evőkanál liszt

fél liter tej

só, őrölt bors

nagy csokor petrezselyem

Hagymaleves elkészítése:

A megtisztított, karikára vágott hagymát a vajon aranybarnára pirítjuk.

Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászorjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük fél liter vízzel.

Sóval, borssal ízesítjük, sűrű kevergetés mellett, kis lángon főzzük.

20 perc főzés után felengedjük a tejjel, majd 5 percig kis lángon forraljuk.

Ha kell, utána sózzuk, és tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel illetve reszelt sajttal hintjük meg.

 

A hagymaleves receptet MolnárAndi ajánlotta.

Hagymaleves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc