Hagymaleves hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
fél liter tej
só, őrölt bors
nagy csokor petrezselyem
Hagymaleves elkészítése:
A megtisztított, karikára vágott hagymát a vajon aranybarnára pirítjuk.
Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászorjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük fél liter vízzel.
Sóval, borssal ízesítjük, sűrű kevergetés mellett, kis lángon főzzük.
20 perc főzés után felengedjük a tejjel, majd 5 percig kis lángon forraljuk.
Ha kell, utána sózzuk, és tálalás előtt finomra vágott petrezselyemmel illetve reszelt sajttal hintjük meg.
A hagymaleves receptet MolnárAndi ajánlotta.
0 hozzászólás