Hagymás rétes hozzávalók:

2 rúdhoz

25 dkg vöröshagyma

5 dkg vaj

fél mokkáskanál őrölt kömény

fél mokkáskanál só

egy csipet őrölt bors

12 dkg reszelt edámi sajt

0,5 dl tejföl

2 tojássárgája

rétestészta

Hagymás rétes elkészítése:

25 dkg megtisztított vöröshagymát vágjunk apró darabokra, és 5 dkg vajon dinszteljük meg.

Amikor már sárgára pirult, vegyük le a tűzről, és adjunk hozzá fél mokkáskanál őrölt köményt, fél mokkáskanál sót, valamint egy csipet őrölt borsot.

Hagyjuk kihűlni, majd keverjünk hozzá 12 dkg reszelt edámi sajtot, 0,5 dl tejfölt és 2 tojássárgáját.

Végül szórjuk a hagymás tölteléket az olajjal megkent rétestésztára, és ugyanúgy járjunk el, mint az előző esetekben, a tetejét azonban ne cukrozzuk meg.

A házi készítésű rétes előnye, hogy a réteges töltés következtében finomabb, mint a cukrászdában kapható változat. Hátránya viszont ennek a töltési módnak, hogy a kisült rétes a megszokottnál kissé laposabb lesz. Aki ragaszkodik a tömör, formás rétesekhez, az ne szórja szét a tölteléket a megolajozott tésztán, hanem rakja fel egy sávban az elejére, és csavarja rá a kétrétegű réteslapot. Sokan ezt a fajta rétest dupla mennyiségű töltelékkel készítik, így azonban a kevés tészta miatt már túl tömény lesz az íze.

Hagymás rétes egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc