Hagymás-szalonnás krumpli hozzávalók:

800 g apró szemű krumpli

50 g szeletelt szalonna (bacon)

2 evőkanál vaj vagy margarin

2 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor újhagyma

só, bors

Hagymás-szalonnás krumpli elkészítése:

A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük.

Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk, a szalonnapörcöt félretesszük.

A zsíradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymagerezdeket, kidobjuk (vigyázat, ha megégnének, keserű lesz az étel!).

Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is).

A krumplit leszűrjük, egy közepes méretű, csinos sütőedénybe terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsíradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200 fokon) 30 percig sütjük-pirítjuk.

A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörcel, frissen őrölt borssal, és a sütőedényben, forrón tálaljuk.

Ha a krumpli héja szép vékony, nem kell ledörzsölni, csak jó alaposan megmosni.

Hagymás-szalonnás krumpli egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc