Hagymás-szalonnás krumpli hozzávalók:
800 g apró szemű krumpli
50 g szeletelt szalonna (bacon)
2 evőkanál vaj vagy margarin
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor újhagyma
só, bors
Hagymás-szalonnás krumpli elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük.
Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk, a szalonnapörcöt félretesszük.
A zsíradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymagerezdeket, kidobjuk (vigyázat, ha megégnének, keserű lesz az étel!).
Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is).
A krumplit leszűrjük, egy közepes méretű, csinos sütőedénybe terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsíradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200 fokon) 30 percig sütjük-pirítjuk.
A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörcel, frissen őrölt borssal, és a sütőedényben, forrón tálaljuk.
Ha a krumpli héja szép vékony, nem kell ledörzsölni, csak jó alaposan megmosni.
0 hozzászólás