Hagymás tojásrántotta hozzávalók:

1 tojás

fél diónyi vöröshagyma

1 kanál olaj

1 kiskanál só

fűszerpaprika

Hagymás tojásrántotta elkészítése:

A hagymás rántottához tojásonként fél diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és fedő nélkül pirítsuk aranysárgára. A pirításhoz tojásonként 1 evőkanál olajat használjunk. Most a felvert tojáshoz ne keverjünk olvasztott vajat, csak sózzuk meg, és öntsük a megpirult hagymára.

Tálalás előtt a kész rántotta tetejére szórjunk kevés fűszerpaprikát.

Fogyókúrázók tojásonként 1 kávéskanál olajjal is készíthetik, ebben az esetben azonban teflon bevonatú serpenyőt használjunk a sütéshez.

Igazán jó ízű rántottát csak háztáji tojásból lehet készíteni. A tojást ne a tányér széléhez üssük, hanem egy lapos, kemény felülethez, mert az éles tárgyak bezúzzák a kemény burkot, és feltörés után héjdarabok kerülnek bele. Nyers tojás használata esetén nagyon fontos még, hogy közvetlenül felhasználás előtt kell feltörni, mivel levegővel érintkezve hamar bebarnul és romlásnak indul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc