Hagyományos kókuszcsók hozzávalók:

15 dkg méz

15 dkg kókuszreszelék (mandula, dió, mogyoró)

12 dkg liszt

1 kisebb tojás

negyed mokkáskanál szódabikarbóna

0,5 dkg vanilincukor

egy csipet só

Hagyományos kókuszcsók elkészítése:

A hagyományos kókuszcsókhoz 15 dkg mézet olvasszunk fel, és amikor lehűlt dolgozzunk bele 10 dkg kókuszreszeléket (vagy mandulát, diót, törökmogyorót, barackmagot vagy pörkölt földimogyorót).

Adjunk hozzá 12 dkg lisztet, 1 kisebb tojást, negyed mokkáskanál szódabikarbónát, 0,5 dkg vanilincukrot, egy csipet sót, és gyúrjuk össze.

Végül egy kávéskanállal formáljunk belőle diónyi halmokat a kikent tepsiben, és előmelegített sütőbe rakva, mérsékelt tűzön süssük min. 10 percig, amíg zsemleszínűre pirul.

Ezt a változatot néhány napi pihentetés után ajánlatos fogyasztani, mert minél tovább áll, annál finomabb.

A fenti mennyiségből kb. 25 db sütemény lesz.

Hagyományos kókuszcsók egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc