Halfilével rakott krumpli hozzávalók:

3-4 személyre

4-5 szelet halfilé

1 kg krumpli

1/2 pohár joghurt

só, bors

bazsalikom

rozmaring

kapor

szerecsendió

Besamel mártás

2 evőkanál liszt

1/4 l tej

kevés olaj

Halfilével rakott krumpli elkészítése:

A halfilével rakott krumplihoz a krumplit héjában megfőzzük. A halfiléket megmossuk, ha maradt bennük szálka (biztos), azt kiszedegetjük, majd a halakat félbe, háromba vágjuk.

A besamel mártáshoz kis lábosban olajban, 2 evőkanál lisztet felöntünk kb.1/4 l tejjel, ha sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről. Ha kész, belekeverjük a fűszereket és a joghurtot.

A megfőtt krumplit hideg víz alá téve lehűtjük, lehúzzuk a héját.

Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk, beleszeleteljük a krumpli felét, rárakjuk a halakat, ráöntözzük a joghurtos-fűszeres mártás felét, erre jöhet a maradék krumpli karikázva, majd a maradék mártás.

Sütőben pirulásig, kb.1/2 órát sütjük közepes lángon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc