Halfilével rakott krumpli hozzávalók:
3-4 személyre
4-5 szelet halfilé
1 kg krumpli
1/2 pohár joghurt
só, bors
bazsalikom
rozmaring
kapor
szerecsendió
Besamel mártás
2 evőkanál liszt
1/4 l tej
kevés olaj
Halfilével rakott krumpli elkészítése:
A halfilével rakott krumplihoz a krumplit héjában megfőzzük. A halfiléket megmossuk, ha maradt bennük szálka (biztos), azt kiszedegetjük, majd a halakat félbe, háromba vágjuk.
A besamel mártáshoz kis lábosban olajban, 2 evőkanál lisztet felöntünk kb.1/4 l tejjel, ha sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről. Ha kész, belekeverjük a fűszereket és a joghurtot.
A megfőtt krumplit hideg víz alá téve lehűtjük, lehúzzuk a héját.
Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntünk, beleszeleteljük a krumpli felét, rárakjuk a halakat, ráöntözzük a joghurtos-fűszeres mártás felét, erre jöhet a maradék krumpli karikázva, majd a maradék mártás.
Sütőben pirulásig, kb.1/2 órát sütjük közepes lángon.
0 hozzászólás