Halgombóc csorba hozzávalók:
700-
1-2 db paprika
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db tojás
korpacibere
lestyán
só
Halgombóc csorba elkészítése:
A hagymát és a többi zöldséget a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük, és 2 evőkanál olajban megpörköljük. Ezután az egészet feltöltjük 1½ liter, forró hallevessel (amit a csontokból, a fejekből és a bőrből főzünk), és főzzük, amíg elkészítjük a halgombócokat. A (kevés csontú) halakat megtisztítjuk a pikkelyektől és a bőrtől, és a gerinctől kiindulva mindkét irányba leszedjük a húst. A húsból (kb.
Amikor a zöldségek megfőttek, ízlés szerint a csorbát megsavanyítjuk, figyelve arra, hogy találjon a sós ízzel. A halgombócnak előkészített masszából, egy nedves evőkanállal kiveszünk egy olívabogyónyit, a kanálban gömb alakúra formázzuk, és a levesbe tesszük. Ezt a folyamatot addig ismételjük, míg az összes halgombóc elkészül, ezután még 15 percig főzzük a csorbát. Végül lestyánnal ízesítjük.
0 hozzászólás