Halragu lencsével hozzávalók:
25 dkg tonhal
25 dkg lencse
2 zellerszár
4 paradicsom
2 zöldségleveskocka
2 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szegfűszeg
őrölt koriander
1 kakukkfűág
1 babérlevél
1 csokor petrezselyem
őrölt bors, só
Halragu lencsével elkészítése:
Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfűszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és pépesre zúzzuk.
9 dl vizet felforralunk, és feloldjuk benne a leveskockákat.
Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfűszeges hagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
Felforraljuk, és az előző nap beáztatott lencsét is belekeverjük.
Lefedve, kislángon addig főzzük, míg a lencse puha lesz.