Halragu lencsével hozzávalók:

25 dkg tonhal

25 dkg lencse

2 zellerszár

4 paradicsom

2 zöldségleveskocka

2 evőkanál olaj

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 szegfűszeg

őrölt koriander

1 kakukkfűág

1 babérlevél

1 csokor petrezselyem

őrölt bors, só

Halragu lencsével elkészítése:

Az egyik hagymát felkockázzuk, a másikba beleszúrjuk a szegfűszeget. A halat hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A zellerszárat felkarikázzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, és pépesre zúzzuk.

9 dl vizet felforralunk, és feloldjuk benne a leveskockákat.

Az olajban az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerszárat és a halat gyakran kevergetve aranyszínűre sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a húslevest, a koriandert, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselymet, a szegfűszeges hagymát, és sóval, borssal ízesítjük.

Felforraljuk, és az előző nap beáztatott lencsét is belekeverjük.

Lefedve, kislángon addig főzzük, míg a lencse puha lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc