Hamis gombácskák hozzávalók:
6 tojás
5 dkg vaj
5 dkg sonka
só, bors
zöld petrezselyem
répa
Hamis gombácskák elkészítése:
Főzd keményre a tojásokat, pucold meg őket és vágd egyenesre az aljukat, hogy megálljanak a tányéron.
A másik végüket vágd le egészen a sárgájáig, szedd ki a sárgájukat és töltsd meg őket az alábbi töltelékkel: keverj össze 50g vajat, 50g darált sonkát és fűszereket.
Alaposan gyúrd össze, sózd, borsozd ízlés szerint, majd nyomkodd bele a tojásfehérjékbe.
Vágd félbe a paradicsomokat, szedd ki a közepüket, illetve a magokat és tedd rá a tojásokra kalapnak, hogy úgy nézzenek ki, mint a gombák.
Csöpögtess rájuk vajat és díszítsd a tányért tojásfehérje karikákkal és zöld petrezselyemmel.
Készíthetsz nyuszit is a gombák mellé.
Tedd vissza a töltött tojásra a tetejét (tojásfehérjéből), a szemeit rakd ki szemes borsból, a bajuszát és a száját olajbogyóból, a füleit pedig répából.