Hamis gombácskák hozzávalók:

6 tojás

5 dkg vaj

5 dkg sonka

só, bors

paradicsom

zöld petrezselyem

répa

Hamis gombácskák elkészítése:

Főzd keményre a tojásokat, pucold meg őket és vágd egyenesre az aljukat, hogy megálljanak a tányéron.

A másik végüket vágd le egészen a sárgájáig, szedd ki a sárgájukat és töltsd meg őket az alábbi töltelékkel: keverj össze 50g vajat, 50g darált sonkát és fűszereket.

Alaposan gyúrd össze, sózd, borsozd ízlés szerint, majd nyomkodd bele a tojásfehérjékbe.

Vágd félbe a paradicsomokat, szedd ki a közepüket, illetve a magokat és tedd rá a tojásokra kalapnak, hogy úgy nézzenek ki, mint a gombák.

Csöpögtess rájuk vajat és díszítsd a tányért tojásfehérje karikákkal és zöld petrezselyemmel.

Készíthetsz nyuszit is a gombák mellé.

Tedd vissza a töltött tojásra a tetejét (tojásfehérjéből), a szemeit rakd ki szemes borsból, a bajuszát és a száját olajbogyóból, a füleit pedig répából.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc