Egyszerű és isteni finom desszert házi szilvalekvárral! Ha egy könnyen elkészíthető, mégis különleges édességet keresel, próbáld ki a hamis máglyarakást! Ez a mennyei, kalácsból készült rakott desszert nemcsak gyorsan összedobható, de tökéletes választás, ha maradék fonott kalácsot szeretnél felhasználni. A házi szilvalekvár, a fűszeres vanília vagy dió aroma, valamint a meggy fantasztikus ízt ad ennek a puha, krémes süteménynek. A tetején aranybarnára sült, cukros tojásfehérjehab teszi igazán ellenállhatatlanná. Készítsd el ezt a nagymamáink konyháját idéző finomságot, és varázsold el a családot egy házias, mégis modern csavarral!

Hamis máglyarakás hozzávalók:

  • 10 dkg Jonatán alma
  • 3 db fonott kalács
  • 1,5 liter tej
  • vanília vagy dió aroma
  • cukor ízlés szerint
  • 5 db tojás
  • 10 dkg magozott meggy (meggybefőtt)
  • vaj a tepsi kenéséhez
  • házi szilvalekvár
  • 1 csomag vanília puding

Hamis máglyarakás elkészítése:

A kalácsot összevágom s egy napig szikkadi hagyom. A tojásokat kettéveszem. A tojások sárgáját cukorral kikeverem s beleteszem az aromát. A tejet meglangyítom s ráöntöm a tojásos masszára.

A kalácsokat átitatom vele, s kirakom a tepsi alját az átitatott kaláccsal. Erre jön a lekvár s a meggy. Majd még egy sor kalács, majd lekvár kis az almával letakarom. Ha a tej kimarad, ráötöm.

Berakom a sütőbe 30 percre. 30 perc után felverem a tojsfehérjét, becukrozom s rásimítom a rakás tetejére. Ezután még addig sütöm, míg a teteje szép piros nem lesz.

Tálaláskor kockákra vágjuk s lehintetjük pudinggal vagy lekvárral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc