Egyszerű és isteni finom desszert házi szilvalekvárral! Ha egy könnyen elkészíthető, mégis különleges édességet keresel, próbáld ki a hamis máglyarakást! Ez a mennyei, kalácsból készült rakott desszert nemcsak gyorsan összedobható, de tökéletes választás, ha maradék fonott kalácsot szeretnél felhasználni. A házi szilvalekvár, a fűszeres vanília vagy dió aroma, valamint a meggy fantasztikus ízt ad ennek a puha, krémes süteménynek. A tetején aranybarnára sült, cukros tojásfehérjehab teszi igazán ellenállhatatlanná. Készítsd el ezt a nagymamáink konyháját idéző finomságot, és varázsold el a családot egy házias, mégis modern csavarral!
Hamis máglyarakás hozzávalók:
- 10 dkg Jonatán alma
- 3 db fonott kalács
- 1,5 liter tej
- vanília vagy dió aroma
- cukor ízlés szerint
- 5 db tojás
- 10 dkg magozott meggy (meggybefőtt)
- vaj a tepsi kenéséhez
- házi szilvalekvár
- 1 csomag vanília puding
Hamis máglyarakás elkészítése:
A kalácsot összevágom s egy napig szikkadi hagyom. A tojásokat kettéveszem. A tojások sárgáját cukorral kikeverem s beleteszem az aromát. A tejet meglangyítom s ráöntöm a tojásos masszára.
A kalácsokat átitatom vele, s kirakom a tepsi alját az átitatott kaláccsal. Erre jön a lekvár s a meggy. Majd még egy sor kalács, majd lekvár kis az almával letakarom. Ha a tej kimarad, ráötöm.
Berakom a sütőbe 30 percre. 30 perc után felverem a tojsfehérjét, becukrozom s rásimítom a rakás tetejére. Ezután még addig sütöm, míg a teteje szép piros nem lesz.
Tálaláskor kockákra vágjuk s lehintetjük pudinggal vagy lekvárral.