Hamis tepertőkrém hozzávalók:
gomasszióval kevert szezámkrém
2 tojás
diónyi lilahagyma
1 kávéskanál mustár
egy csipet őrölt bors
1 mokkáskanál citromlé
Hamis tepertőkrém elkészítése:
Először vásároljunk vagy készítsünk egy adag gomasszióval kevert szezámkrémet, majd sós vízben főzzünk meg 2 tojást. Lehűlés után a keményre főzött tojásokat diódarálón reszeljük le, és adjuk a szezámkrémhez. Egy diónyi lilahagymát vágjunk apróra, és ezt is tegyük hozzá.
A különleges ízek kedvelői keverhetnek bele 1 kávéskanál mustárt, egy csipet őrölt borsot, valamint 1 mokkáskanál citromlevet is.
Alaposan összedolgozva, hűtőszekrényben kb. fél óráig érleljük.
Friss kenyérszeletekre kenve, hidegen fogyasszuk. Még finomabb lesz, ha a tetejét szeletekre vágott kovászos uborkával beborítjuk. Teával tálalva kitűnő vacsora is készíthető belőle.
Hűtőszekrényben tároljuk, de felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni.
A szezámkrémmel ellentétben ez a készítmény nem tehető be a mélyhűtőbe, mert a főtt tojás nem bírja a fagyasztást. Ráadásul ez a fajta szendvicskrém frissen ízletesebb is, ezért ne készítsünk belőle túl sokat. Ha huzamosabb ideig kívánjuk tárolni, akkor hagyjuk el belőle a tojást, és csak hagymával ízesítsük. Így is nagyon finom.
0 hozzászólás