Hamis tepertőkrém hozzávalók:

gomasszióval kevert szezámkrém

2 tojás

diónyi lilahagyma

1 kávéskanál mustár

egy csipet őrölt bors

1 mokkáskanál citromlé

Hamis tepertőkrém elkészítése:

Először vásároljunk vagy készítsünk egy adag gomasszióval kevert szezámkrémet, majd sós vízben főzzünk meg 2 tojást. Lehűlés után a keményre főzött tojásokat diódarálón reszeljük le, és adjuk a szezámkrémhez. Egy diónyi lilahagymát vágjunk apróra, és ezt is tegyük hozzá.

A különleges ízek kedvelői keverhetnek bele 1 kávéskanál mustárt, egy csipet őrölt borsot, valamint 1 mokkáskanál citromlevet is.

Alaposan összedolgozva, hűtőszekrényben kb. fél óráig érleljük.

Friss kenyérszeletekre kenve, hidegen fogyasszuk. Még finomabb lesz, ha a tetejét szeletekre vágott kovászos uborkával beborítjuk. Teával tálalva kitűnő vacsora is készíthető belőle.

Hűtőszekrényben tároljuk, de felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékletre felengedni.

A szezámkrémmel ellentétben ez a készítmény nem tehető be a mélyhűtőbe, mert a főtt tojás nem bírja a fagyasztást. Ráadásul ez a fajta szendvicskrém frissen ízletesebb is, ezért ne készítsünk belőle túl sokat. Ha huzamosabb ideig kívánjuk tárolni, akkor hagyjuk el belőle a tojást, és csak hagymával ízesítsük. Így is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc