Hattyú hozzávalók:

1/4 l víz

1/2 kávéskanál só

10 dkg vaj

15 dkg liszt

4 tojás

tejszínhab

Hattyú elkészítése:

A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a sót. A vajat beletesszük a forró vízbe. A lisztet állandó keverés közben beleszitáljuk a vízbe.
Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll. Töltsük át egy keverőtálba. A tojásokat egyenként adjuk hozzá.
A sütőlemezt kenjük meg vajjal. A tésztát töltsük nyomózsákba. Nyomjunk rózsákat a sütőlemezre, és annyi kérdőjelet amennyi rózsánk van.
200 fokos sütőben, 15 percig süssük.
Még melegen vágjuk fel. A tetejét még keresztben is vágjuk ketté. Ebből lesznek a szárnyak. A fánk belsejét töltsük meg tejszínhabbal. Tegyük rá a hattyú nyakát, és a szárnyakat keresztben ágyazzuk be a habba. A süteményt szórjuk meg porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc