Hattyú hozzávalók:
1/4 l víz
1/2 kávéskanál só
10 dkg vaj
15 dkg liszt
4 tojás
tejszínhab
Hattyú elkészítése:
A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a sót. A vajat beletesszük a forró vízbe. A lisztet állandó keverés közben beleszitáljuk a vízbe.
Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll. Töltsük át egy keverőtálba. A tojásokat egyenként adjuk hozzá.
A sütőlemezt kenjük meg vajjal. A tésztát töltsük nyomózsákba. Nyomjunk rózsákat a sütőlemezre, és annyi kérdőjelet amennyi rózsánk van.
200 fokos sütőben, 15 percig süssük.
Még melegen vágjuk fel. A tetejét még keresztben is vágjuk ketté. Ebből lesznek a szárnyak. A fánk belsejét töltsük meg tejszínhabbal. Tegyük rá a hattyú nyakát, és a szárnyakat keresztben ágyazzuk be a habba. A süteményt szórjuk meg porcukorral.
0 hozzászólás