Házi fokhagymapor hozzávalók:
fokhagyma
Házi fokhagymapor elkészítése:
Ha zavar bennünket a pépszerű fokhagyma, akkor használjunk helyette házi fokhagymaport.
Ezt úgy készíthetjük, hogy a megtisztított gerezdeket langyos sütőben zörgősre szárítjuk, majd darabokra tördelve megőröljük.
A sütést a legalacsonyabb hőmérsékleten, egy középen elhelyezett vastag falú tepsiben végezzük. A tepsit csak a hőmérséklet stabilizálódása után szabad a sütőbe helyezni.
Ez a módszer kizárólag olyan sütők esetében alkalmazható, ahol a legalacsonyabb fokozat hőmérséklete nem haladja meg az 50 °C–ot.
A sütő ajtaját támasszuk ki egy hurkapálcikával, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.
Jól zárható fűszeres üvegben tároljuk, mert rendkívül intenzív az illata.
0 hozzászólás