Házi sajt hozzávalók:

1 kg tehéntúró

2 felvert tojás

1 l forralt tej

1 kiskanál keményítő

1 csomag (250 g) margarin

egy szelet sós juhtúró

Házi sajt elkészítése:

Öntsd rá a forró tejet a tehéntúróra, hagyd 15 percet állni, szűrd le, majd keverd össze a sós juhtúróval, a keményítővel, a sóval és a felvert tojással. Öntsd az egészet az olvasztott margarinra és folytonosan kevergetve főzd pár percet.

Öntsd vajas celofánnal kirakott edénybe és hagyd kihűlni. A házi sajt nagyon finom, de nem olyan, mint amit az üzletben kapni (ők más módszereket alkalmaznak).

Házi sajt egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 200 perc