Házilag készített Túró Rudi hozzávalók:

50 dkg édes tehéntúró
2 csomag vanília cukor
2 kanál cukor

2 dl tejföl

1 csomag főzési zselatin

egy kevés reszelt narancshéj

keserű étcsokoládé

Házilag készített Túró Rudi elkészítése:

Jól elkeverjük a túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat.

A zselatint a csomagoláson lévő utasítások szerint felforraljuk, majd hozzákeverjük a túró keverékhez és jól eldolgozzuk benne.

Az így kapott masszát vastag, körülbelül 1 cm átmérőjű és 8-10 cm hosszú hengerekre formázzuk és 3 órára a hűtőbe tesszük.

Vigyázat, a kiformázott hengerek nem kell megfagyjanak, csak hideg helyen kell tartani őket, amíg meg nem keményednek.

Kivesszük a hűtőből és olvasztott csokoládéval borítjuk be, majd megvárjuk amíg kihűl a máz.

Tetszőlegesen, a hengereket úgy is megformázhatjuk, hogy a felső részük „kivágott” legyen és sűrű gyümölcslekvárt (kajszibarackot vagy eper dzsemet, ami nagyon finom) helyezhetünk rájuk.

Majd ezeket is ugyanúgy csokoládéval vonjuk be és kihűlt állapotban tálaljuk.

Házilag készített Túró Rudi egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc