Hoisin szószos csirkeszárnyak hozzávalók:
csirkeszárnyak
1 evőkanál méz
4 evőkanál hoisin szósz
3 evőkanál melegvíz
1 kissebb hagyma
3-4 nagy gerezd fokhagyma
½ kiskanál gyömbér
só
bors
Hoisin szószos csirkeszárnyak elkészítése:
Bepácoljuk a csirkehúst, hűtőben legalább 1 órát. Közben néha átforgatjuk. A legjobb ha éjszakára tesszük be. Egy kizsírozott sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük őket, előmelegített sütőben. A páccal néha még kenegetjük sütés közben. Grillen is meleg csinálni, itt 30 perc helyett csak 5 perc alatt kész kell legyen. Kipróbálhatjuk csirkecombokkal is, de a szárnya marad az igazi.
Én borsó körettel tálaltam.
A hoisin szószos csirkeszárnyak receptet Pansy ajánlotta.
0 hozzászólás