Hurka sertéshúsból hozzávalók:

sertés szíve, tüdeje, lépe

tokaszalonna

500 g rizs

só, bors

szegfűbors

2 hagyma

150 g fokhagyma

sertésbél

Hurka sertéshúsból elkészítése:

Sós hideg vízben feltesszük főni az összes belsőséget. Időközben, megmossuk a rizst és megfőzzük. A megfőtt belsőségeket lecsorgatjuk, hagyjuk kihűlni, és apróra vágjuk.

Összekeverjük a rizzsel és a zsírban megpirított hagymával. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórunk bele őrölt szegfűborsot és jól összedolgozzuk.

A megtisztított és hideg vízben megmosott belet megtöltjük a hurka masszával, a végeit bekötjük, megszurkáljuk egy tűvel és közepes lángon, abban a lében főzzük, amiben a belsőségeket is.

Kivesszük és lecsorgatjuk.

Hurka sertéshúsból egyéb:

Tálalhatjuk egyszerűen, vagy zsírban sütve, melegen, tormával vagy mustárral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc