Húsgombócleves hozzávalók:
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 db pasztinák
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ételízesítő
só ízlés szerint
ízlés szerint bors (szemes)
20 dkg darálthús
1 db tojás
2 evőkanál zsemle morzsa
1 teáskanál vöröshagyma (reszelt)
1 kávéskanál Vegeta
1 kávéskanál pirospaprika
Húsgombócleves elkészítése:
A zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázzuk, a fokhagymát alaposan összetörjük. A fazék aljára kevéske olajat öntünkk és kissé megpirítjuk benne a zöldségeket és a fokhagymát.
Megszórjuk az ételízesítővel, kevés vizet öntünk rá, dinszteljük, majd beleengedjük a többi fűszert és a hagymát.
Pár percig dinszteljük, majd felöntjük 1,5-2 l vízzel.
Ha a zöldségek már majdnem megpuhultak, a gombócok alapanyagát alaposan összekeverjük, majd a gombócokat belerakjuk a levesbe.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük.
0 hozzászólás