Húsgombócleves hozzávalók:

3 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 db pasztinák

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál ételízesítő

só ízlés szerint

ízlés szerint bors (szemes)

20 dkg darálthús

1 db tojás

2 evőkanál zsemle morzsa

1 teáskanál vöröshagyma (reszelt)

1 kávéskanál Vegeta

1 kávéskanál pirospaprika

Húsgombócleves elkészítése:

A zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázzuk, a fokhagymát alaposan összetörjük. A fazék aljára kevéske olajat öntünkk és kissé megpirítjuk benne a zöldségeket és a fokhagymát.

Megszórjuk az ételízesítővel, kevés vizet öntünk rá, dinszteljük, majd beleengedjük a többi fűszert és a hagymát.

Pár percig dinszteljük, majd felöntjük 1,5-2 l vízzel.

Ha a zöldségek már majdnem megpuhultak, a gombócok alapanyagát alaposan összekeverjük, majd a gombócokat belerakjuk a levesbe.

Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük.

Húsgombócleves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc