Húsgombócos csorba hozzávalók:
3 közepes nagyságú hagyma
2 sárgarépa
1 zeller
2 paprika
2-3 krumpli
3-4 nagy paradicsom
2 tojás
½ hús (marha és sertés)
¾ liter korpacibere
1 pohár tejföl
2 köteg zöld levél
só, bors
3 kanál olaj
Húsgombócos csorba elkészítése:
Az apróra vágott hagymát, lereszelt sárgarépát és zellert, a szeletekre vágott paprikát 3 kanál olajba és egy kis sóval pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel és főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott krumplit.
Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a reszelt paradicsomot. Elkészítjük a húsgombócokat: a darált húst összekeverjük 1 nagy reszelt hagymával, 1 köteg apróra vágott petrezselyemmel, egy tojással, sóval és borssal. Kis húsgombócokat készítünk és beletesszük a levesbe.
A tűzön hagyjuk, míg meg nem fő. Hozzáadjuk a savanyítót, majd egy tojással és tejföllel besűrítjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk.
0 hozzászólás