Húsgombócos csorba hozzávalók:

3 közepes nagyságú hagyma

2 sárgarépa

1 zeller

2 paprika

2-3 krumpli

3-4 nagy paradicsom

2 tojás

½ hús (marha és sertés)

¾ liter korpacibere

1 pohár tejföl

2 köteg zöld levél

só, bors

3 kanál olaj

Húsgombócos csorba elkészítése:

Az apróra vágott hagymát, lereszelt sárgarépát és zellert, a szeletekre vágott paprikát 3 kanál olajba és egy kis sóval pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel és főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott krumplit.

Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk a reszelt paradicsomot. Elkészítjük a húsgombócokat: a darált húst összekeverjük 1 nagy reszelt hagymával, 1 köteg apróra vágott petrezselyemmel, egy tojással, sóval és borssal. Kis húsgombócokat készítünk és beletesszük a levesbe.

A tűzön hagyjuk, míg meg nem fő. Hozzáadjuk a savanyítót, majd egy tojással és tejföllel besűrítjük a levest, a tetejét pedig megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc