Húsgombócos falatkák hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 szikkadt zsemle

20 dkg trappista sajt

20 apró csemege uborka

2 piros húsú paprika

60 dkg darált sertéshús

2 tojás

1 kávéskanál majoránna

A sütéshez:bő olaj

Húsgombócos falatkák elkészítése:

A húsgombócos falatkákhoz a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cmes kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt.

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a majoránnát, sót, borsot, és sima masszává keverjük.

Kicsi, kb. 3 cm-es gombócokat, készítünk belőle.

Az olajt felforrósítjuk, beletesszük a gombócokat, aranysárgára sütjük, papírszalvétára kiszedjük és kihűtjük.

Amikor a kis gombócok kihűltek, kis nyársakra húzunk egyegy gombócot, csemegeuborkadarabot, sajtot és paprikaszeletet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.

Tálalásig fóliával lefedjük, hogy ne száradjanak ki.

 

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 nyárs: 120 kcal

Húsgombócos falatkák egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc