Húsgombócos korpacibereleves hozzávalók:

marhacsont

2 l víz

¾ l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

egy fej hagyma

1 répa

1 csokor petrezselyem zöld

1/2 zeller

1/2 kg hús

2 kanál rizs

1 tojás

fekete őrölt bors

2 paradicsom

Húsgombócos korpacibereleves elkészítése:

Egy liter vízbe felteszünk egy velős marhacsontot főni. Megtisztítjuk a zöldségeket, eltávolítjuk a paradicsom magját. Miután 2 órát főtt a csont hozzáadjuk a zöldségeket is. A gombócokat a következő képen készítjük el: ledaráljuk a húst, hozzáadjuk a beáztatott rizst, a turmixolt paradicsomot, a tojást, és a petrezselyem zöldet, sózzuk.

A felsoroltakat alaposan összekeverjük, a masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, és beletesszük a levesbe. A korpaciberét egy tojás sárgájával és a tejföllel elkeverjük, és a levesbe öntjük. A levest készre főzzük.

Húsgombócos korpacibereleves egyéb:

Tejföllel vagy anélkül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc