Húsgombócos korpacibereleves hozzávalók:
marhacsont
2 l víz
¾ l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
egy fej hagyma
1 répa
1 csokor petrezselyem zöld
1/2 zeller
1/2 kg hús
2 kanál rizs
1 tojás
só
fekete őrölt bors
2 paradicsom
Húsgombócos korpacibereleves elkészítése:
Egy liter vízbe felteszünk egy velős marhacsontot főni. Megtisztítjuk a zöldségeket, eltávolítjuk a paradicsom magját. Miután 2 órát főtt a csont hozzáadjuk a zöldségeket is. A gombócokat a következő képen készítjük el: ledaráljuk a húst, hozzáadjuk a beáztatott rizst, a turmixolt paradicsomot, a tojást, és a petrezselyem zöldet, sózzuk.
A felsoroltakat alaposan összekeverjük, a masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, és beletesszük a levesbe. A korpaciberét egy tojás sárgájával és a tejföllel elkeverjük, és a levesbe öntjük. A levest készre főzzük.
Húsgombócos korpacibereleves egyéb:
Tejföllel vagy anélkül.
0 hozzászólás