Hűsítő barackos torta hozzávalók:

Tésztához:

200-250 g keksz

50 g vaj

100 ml barackbefőtt

2-3 evőkanál cukor

1 evőkanál kakaó

vanília eszencia

Krémhez:

200 g tejföl

125 g barack joghurt

2-3 evőkanál porcukor

150 g friss krémsajt

10 g zselatin

100 ml barackbefőtt

barack, befőtt vagy friss

Hűsítő barackos torta elkészítése:

Törd össze a kekszet. Főzd egy kicsit a befőttet a vajjal és cukorral, majd öntsd a kekszre. Add hozzá a kakaót és vanília eszenciát, majd kavard addig, amíg egy vastag pasztát kapsz. Ha nem áll jól össze, adj még hozzá befőttet. Vegyél elő egy tortaformát, lehetőleg olyat, amelyiknek levehető az oldala, ha nincs, bélelj ki fóliával egy normál tepsit.

Nyújtsd szét a tésztakeveréket a tepsiben és egyengesd el egy vizes kanállal. Amíg elkészíted a krémet, tedd a tepsit a hűtőbe.

Keverd össze robotgéppel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá a tejfölt, joghurtot és a barack egy részét, darabokra vágva.

Oldd fel a zselatint 100 ml befőttben. Áztasd 10 percig, majd gőzfürdőben kevergesd, amíg teljesen feloldódik. Add a langyos zselatint a krémhez, majd öntsd a krémet a kekszes tésztára. Oszd el a tetején a szeletekre vágott barackot. Tedd a tepsit hűtőbe 4-5 órára.

A baracktorta receptet Pica ajánlotta.

Hűsítő barackos torta egyéb:

Ha különlegesebbé akarod tenni, díszítsd tejszínhabbal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc