Húsos paradicsom csorba hozzávalók:

½ kg marhahús (comb vagy csontos)

egy zeller gyökér

1-2 petrezselyem

1 sárgarépa

1-2 hagyma

1 kanál vaj vagy zsír

1 kanál liszt

édes pirospaprika

1 liter sűrített paradicsom

zöld petrezselyem

2-3 kanál tejföl

Húsos paradicsom csorba elkészítése:

Egy edényben 10 liter vizet felfőzünk a hússal és folyamatosan szedjük le a habját, míg több nem lesz. Amikor a hús félig megfőtt hozzáajuk a zöldségeket. Amikor mindez megfőtt külön készítünk egy rántást egy kanál vajból vagy zsírból és egy kanál lisztből. Amikor egy kissé megpirul, hozzáadunk egy kiskanál pirospaprikát és kis vizet, jól összekeverjük, hogy ne maradjanak csomok.

A rántást hozzáadjuk a leveshez és még hagyjuk 10 percig főni. A levest átszűrjük egy másik edénybe, adunk hozzá 1 liter sűrített paradicsomot és egy kis apróra vágott zöldpetrezselymet. Még főzzük 5 percig. A levesestálba teszünk 2-3 kanál tejfölt, majd ráöntjük a levest.

Húsos paradicsom csorba egyéb:

Vajba vagy zsírba megsütött apró kenyérdarabkákkal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc