Húsos paradicsom csorba hozzávalók:
½ kg marhahús (comb vagy csontos)
egy zeller gyökér
1-2 petrezselyem
1 sárgarépa
1-2 hagyma
1 kanál vaj vagy zsír
1 kanál liszt
édes pirospaprika
1 liter sűrített paradicsom
zöld petrezselyem
2-3 kanál tejföl
só
Húsos paradicsom csorba elkészítése:
Egy edényben 10 liter vizet felfőzünk a hússal és folyamatosan szedjük le a habját, míg több nem lesz. Amikor a hús félig megfőtt hozzáajuk a zöldségeket. Amikor mindez megfőtt külön készítünk egy rántást egy kanál vajból vagy zsírból és egy kanál lisztből. Amikor egy kissé megpirul, hozzáadunk egy kiskanál pirospaprikát és kis vizet, jól összekeverjük, hogy ne maradjanak csomok.
A rántást hozzáadjuk a leveshez és még hagyjuk 10 percig főni. A levest átszűrjük egy másik edénybe, adunk hozzá 1 liter sűrített paradicsomot és egy kis apróra vágott zöldpetrezselymet. Még főzzük 5 percig. A levesestálba teszünk 2-3 kanál tejfölt, majd ráöntjük a levest.
Húsos paradicsom csorba egyéb:
Vajba vagy zsírba megsütött apró kenyérdarabkákkal tálaljuk.
0 hozzászólás