Húsos szuflé gombamártással hozzávalók:
1 csirke
3 szelet kenyér
6 tojás
100 g vaj
1 csésze tej
zsemlemorzsa
só
500 g gomba
1 teáskanál liszt
1 hagyma
1 pohár tejföl
Húsos szuflé gombamártással elkészítése:
Válaszd ki a csirkéből a mellehúsát és a combokat, majd távolítsd el a csontokat. Daráld le a húst a tejben áztatott és kifacsart kenyérrel együtt. Add hozzá a tojássárgákat, sót és borsot (ízlés szerint), és 50 g vajat, majd jól keverd össze.
Verj kemény habot a tojásfehérjékből, és add hozzá ezt is.
Vajazz ki egy teflon tepsit, béleld ki zsemlemorzsával, öntsd bele a keveréket, tedd a tetejére a maradék vajat, majd tedd a sütőbe sülni.
Készítsd el a gombamártást: Tegyél egy teflon serpenyőbe 50 g vajat, párold meg benne a hagymát, az apróra vágott gombát, és mikor a keverék elkezd barnulni, keverj bele habarást. Hagyd még a lángon 2 percig.
Húsos szuflé gombamártással egyéb:
Díszítsd a szuflét gombamártással.
0 hozzászólás