Húsvéti keksztojás hozzávalók:

40 dkg édes darált háztartási keksz

20 dkg vaj vagy margarin

15 dkg porcukor

5 dkg narancslekvár

3 dkg kakaópor

szükség szerint narancslé

Díszítéshez:

kókuszreszelék

tortadara

színes szórócukor

apró cukortojás

(be lehet vonni csokoládéval is)

Húsvéti keksztojás elkészítése:

A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.

A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk (én egy evőkanálba nyomkodtam be és szép tojásformája lett), részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele.

Ha felnőttek részére készitjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be.

Nagyobb minyonpapírba téve mutatós és nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc