Húsvéti keksztojás hozzávalók:
40 dkg édes darált háztartási keksz
20 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
5 dkg narancslekvár
3 dkg kakaópor
szükség szerint narancslé
Díszítéshez:
kókuszreszelék
tortadara
színes szórócukor
apró cukortojás
(be lehet vonni csokoládéval is)
Húsvéti keksztojás elkészítése:
A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk (én egy evőkanálba nyomkodtam be és szép tojásformája lett), részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele.
Ha felnőttek részére készitjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be.
Nagyobb minyonpapírba téve mutatós és nagyon finom.
0 hozzászólás