Illatos-omlós pulykaszelet hozzávalók:
4 személyre:
1 csokor petrezselyem
2 citrom
3 tojás
4 vékony szelet pulykamell
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg margarin
5 evőkanál tyúkhús-alaplé
só, feketebors
Illatos-omlós pulykaszelet elkészítése:
Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel.
2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra.
A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk.
Hevítsük fel egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Ha kész, szedjük ki, tegyük félre.
Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá kb a citromlé felét, a maradék margarint és a petrezselymet.
Alacsony hőfokon forrósítuk fel mégegyszer a serpenyőben a hússzeleteket a pecsenyelével együtt. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá.
Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel.
Vegyes zöldsalátával kiváló vacsora az egész családnak.
0 hozzászólás