Indiai csicseriborsó egytálétel hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1/2 teáskanál kurkuma
2 db szárított chili összemorzsolva (v. pehely)
3 db babérlevél
só (természetes, nem finomított)
tört bors
2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)
Indiai csicseriborsó egytálétel elkészítése:
Előkészítés:
– a csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára
Elkészítés:
1. a paradicsomot mossuk meg és szeljük 1-2 cm-es kockákra, a vöröshagymát tisztítsuk meg és kockázzuk apróra, készítsük elő a fűszereket
2. az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a hagymát, tegyük rá a paradicsomot, majd amint kissé levet ereszt, adjuk hozzá a tört borsot, a fűszereket és másodpercig pirítsuk együtt
3. tegyük a hagymás alapra a leszűrt csicseriborsót és öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, enyhén sózzuk, majd fedő alatt, időnként kevergetve főzzük puhára a csicseriborsót (sűrű szaftos egytálétel lesz belőle, ha hamarabb elfő a víz, mint ahogy a csicseriborsó megpuhul, akkor adjuk még hozzá)
Praktikák:
– más indiai jellegű fűszerrel is finom
– ugyanez a recept vöröslencsével is elkészíthető
Az Indiai csicseriborsó egytálétel receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás