Indiai csicseriborsó egytálétel hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó

2 db vöröshagyma

2 db paradicsom

2 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál őrölt kardamom

1/2 teáskanál kurkuma

2 db szárított chili összemorzsolva (v. pehely)

3 db babérlevél

só (természetes, nem finomított)

tört bors

2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)

Indiai csicseriborsó egytálétel elkészítése:

Előkészítés:

– a csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára

Elkészítés:

1. a paradicsomot mossuk meg és szeljük 1-2 cm-es kockákra, a vöröshagymát tisztítsuk meg és kockázzuk apróra, készítsük elő a fűszereket

2. az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a hagymát, tegyük rá a paradicsomot, majd amint kissé levet ereszt, adjuk hozzá a tört borsot, a fűszereket és másodpercig pirítsuk együtt

3. tegyük a hagymás alapra a leszűrt csicseriborsót és öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, enyhén sózzuk, majd fedő alatt, időnként kevergetve főzzük puhára a csicseriborsót (sűrű szaftos egytálétel lesz belőle, ha hamarabb elfő a víz, mint ahogy a csicseriborsó megpuhul, akkor adjuk még hozzá)

Praktikák:

– más indiai jellegű fűszerrel is finom

– ugyanez a recept vöröslencsével is elkészíthető

Az Indiai csicseriborsó egytálétel receptjét Receptműves ajánlotta!

Indiai csicseriborsó egytálétel egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc