Jogászcsók hozzávalók:
20 dkg főtt, áttört krumpli
50 dkg finom liszt
15 dkg zsír
22 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 darab tojás
2 evőkanál kakaó
1 csomag vanílias cukor
20 dkg barack vagy bármilyen más ízű lekvár
10 dkg mogyoró-, mandula vagy diódarabkák
Jogászcsók elkészítése:
A jogászcsókhoz a lisztet összegyúrjuk a zsirral, a főtt, áttört krumplival, a porcukorral, a sütőporral, vaníliás cukorral, 2 egész tojással, 2 evőkanál kakaóporral.
A tésztából diónyi süteménygolyókat formálunk, melyeket kissé megnyomva tepsibe tesszük.
A közepébe lyukat nyomunk és a lekvárból teszünk oda 1-1 teáskanállal a tetejere, mogyoró-, mandula- vagy diódarabkákat szórunk rá, majd közepes sütőben megsütjuk.