Juhar szirupos ricottás fánk hozzávalók:

olaj

2 tojás

5 evőkanál cukor

1 csésze ricotta

1 kiskanál vanília aroma

2/3 csésze liszt 75-80 g

csipet só

juhar szirup

porcukor

Juhar szirupos ricottás fánk elkészítése:

Melegedni teszünk kb. 5 centiméternyi olajat egy edénybe. A tojást feéverjük a ricottával, a cukorral és a vaníliával. A lisztet és a sót is belekverjük. 1 kanál segítségével egy tojásnál kisebb golyókat rakjunk a forró olajba és süssük meg őket. Minkét oldalon kb 2-3 percet sütjük, majd kiszedjük szalvétára.

Egy tányérra teszünk 3-4 fánkot, alájuk a szirupot és a tetejükre porcukrot, így tálaljuk.

A juhar szirupos ricottás fánk receptet Rebella ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc